Dr An Vercoutere

Omdat kinderen de toekomst zijn, waar ook ter wereld… 

 An Vercoutere had één droom als 12 jarige tiener: dokter worden in Afrika. Ze ontplooide zich in haar tienerjaren dan ook tot een zeer sociaal actief persoon. Gedreven als ze is in haar strijd voor een rechtvaardigere wereld, kwam ze in 2004 in Guinee terecht; ze werd er ontzettend geraakt door de veelal desastreuze omstandigheden waarin vele kinderen ginds door het leven moeten gaan. De drang om zelf iets te kunnen doen leidde in 2005 tot een samenwerking met FELICA, een Guinese lokale ngo. 
De problematiek van deze kinderen vormde zelfs het onderwerp van haar masterthesis van haar opleiding geneeskunde “La stigmatisation et la discrimination des enfants affectés par le SIDA en Guinée”. An werkt ondertussen als gynaecoloog zowel in binnen- als buitenland en volgt met hart en ziel nauwgezet de activiteiten van Aniké op.

  • Geboren 3 november 1984 te Kortrijk
  • Studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent, en specialiseerde ze zich verder in gynaecologie-verloskunde. Volgde tevens een bijkomende opleiding 'Tropische geneeskunde' aan het ITM te Antwerpen. 
  • Werkt fulltime als gynaecoloog in zowel binnen- als buitenland.
  • Voor de vzw Aniké: bezielster, voorzitster

Steun VZW Aniké

Blijf op de hoogte! Word fan van Aniké op Facebook — Schrijf je in op onze nieuwsbrief.